A magyar szerverek sem bírták a Bosszúállók 4 őrületet

2019.04.04. 12:01

Magyarországon sem bírták a szerverek a Bosszúállók: Végjáték iránti nagy érdeklődést. Nemrég írtuk meg, hogy Amerikában több nagy online jegyértékesítő oldala is lehalt a rajongók miatt: Fandango, az AMC és az Atom Tickets is megküzdött a magas látogatószámmal. A Fandango kedd esti közlése szerint a Bosszúállók: Végjáték mindössze hat óra alatt döntötte meg a Star Wars 7 (Csillagok háborúja: Az ébredő Erő) korábbi előzetes jegyeladási rekordját.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet rá, hogy a magyar szerverek sem bírták a rohamot. A film hazai vetítéseire csütörtök reggel 10-kor nyílt meg az online elővétel lehetősége, de voltak, akik nem tudtak fizetni. A Cinema City-nél megerősítették, hogy a nagy érdeklődés miatt átmenetileg valóban lehetnek jegyvásárlási nehézségek. A gond szinte kizárólag az Aréna Pláza előadásainál jelentkezik, itt játsszák ugyanis a filmet IMAX-ben. A Cinema City-nél folyamatosan dolgoznak a megoldáson. Azt mondják, hogy akiktől levonta a rendszer a jegy árát, de mégsem tudták megvenni a jegyet, azok is meg fogják kapni utólag. Utoljára egyébként a Star Wars-filmeknél tapasztaltak ekkora érdeklődést a jegyelővételek iránt.

Az óriási igény miatt úgy döntöttek, hogy kibővítik az elővétel lehetőségeit. Eredetileg csak a premier hetére szerdától vasárnapig lehetett előre jegyet venni, ezt szerdától szerdáig tartó időtartamra bővítették. Több előadást egy napra viszont azért nehéz betenni, mert a film nagyon hosszú, 182 perc. Még egy plusz vetítéssel az utolsó előadás hajnalban érne véget.

A Bosszúállók: Végjáték április 25-től látható a magyar mozikban. 

Ne maradjon le semmiről!