Fordított műkincsrablásról szól a legújabb magyar vígjáték

Pesti balhe kredit glodi balazs
2019.04.11. 12:17

Alexa, Vinsz és Jet: bár elsőre nem ez ugrana be, de ezek a legújabb magyar vígjáték főszereplőinek nevei. A Pesti balhé forgatása a napokban kezdődött, a készítők szándékai szerint "humoros, akciódús, látványban is újat mutató filmnek ígérkezik, számos közönségkedvenc hazai színésszel a főbb szerepekben". Készült hozzá egy werkfilm is, íme: 

A történet szerint tizenöt év után újra találkozik egy hatfős gyerekkori banda, akikből mára harmincasok lettek. Ők a következők:

  • Marcell, a világhírű, ám boldogtalan építész,
  • Vinsz, a csapnivaló festőművész,
  • Alexa, az örök tinilány,
  • Guszti, a túl óvatos állatorvos,
  • Jet, az utánozhatatlan életművész és
  • Adrián, a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje.

Akinek ez esetleg nem lenne elég, annak elmondjuk, hogy a viszontlátás végzetes balesettel ér tragikus véget, de a váratlan haláleset inkább összerántja a széteső társaságot. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét a férfi neves műkereskedő apjának egész Budapestet izgalomban tartó képaukciójára.  De a fordított műkincsrablás még egy börtönből dobbantott tolvaj leigazolásával sem ígérkezik könnyen kivitelezhető balhénak.

A film főszerepét a BUÉK-ból ismert Mészáros Béla (Marcell) alakítja. Mellette a Kincsem színésznője, Petrik Andrea (Alexa), a magyar filmekből lassan kihagyhatatlan Szabó Simon, Elek Ferenc, Inotay Ákos és Jászberényi Gábor játszik a filmben.  A kisebb szerepekben is olyan ismert színészek állnak kamerák elé, mint Hegedűs D. Géza vagy Reviczky Gábor. A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal, illetve Inotay Ákossal.

A forgatás áprilisban, májusban és júniusban zajlik Budapesten. A film várhatóan 2020 elején kerül a mozikba. 

Ne maradjon le semmiről!