A magyaroknak is bejön a Shazam!

2019.04.15. 15:27

Amerikában és Magyarországon is a Shazam! című, kedves-aranyos szuperhősfilm vezeti a nézettségi toplistákat.

A Filmforgalmazók Egyesületének adatai alapján a hétvégén Magyarországon a Shazam! volt a legnézettebb film, hajszál híján sikerült neki összehozni a második hetére a 100 ezer nézőt (most éppen 99 388-nál tart). A második helyen a Miután című romantikus vígjáték debütált 29 991 nézővel, ezzel a legnépszerűbb új belépő lett a toplistán.

A Hellboy kevésbé járt jól a 15 795 nézőjével, bár a külföldi kritikákat (és a miénket) látva összetehetik a kezüket a producerek, hogy ez összejött. A Laika animációs filmstúdió (Coraline, Kubo és a varázshurok) legújabb alkotása, a Hiányzó láncszem a toplista 10. helyén kezdett nálunk, 4326 nézőt tudott egy hétvége alatt összeszedni. Még rosszabbul járt Gaspar Noé kábítószeres rémálma, ami az egyesület adatai szerint csak 1030 nézőt érdekelt, ezzel a lista 19. helyén nyitott.

Az amerikai Box Office Mojo bevételi adatai alapján az Egyesült Államokban szintén a Shazam volt az első, 25 milliós hétvégi bevétellel. A második helyen a Little című, a Segítség, felnőttem! alaphelyzetét kifordító vígjáték követi 15 millióval, utána pedig a Hellboy 12 millió dollárral. A Hiányzó láncszem 5 millió dollárt tudott összeszedni, úgyhogy Amerikában sem sikerült kasszát robbantania.