Rekordbevétellel indított Amerikában a Bosszúállók: Végjáték

2019.04.26. 19:09 Módosítva: 2019.04.26. 23:11

Rekordbevétellel, 60 millió dolláros (17 milliárd forintos) jegyeladással kezdődött meg csütörtökön a Bosszúállók: Végjáték című Marvel-szuperhősfilm forgalmazása az észak-amerikai mozikban – jelentette be a produkciót gyártó Walt Disney filmvállalat az MTI híre szerint.

A Marvel-film megdöntötte a korábbi nyitóesti rekordot, amelyet a 2015-ben bemutatott Star Wars – Az ébredő erő című film tartott 57 millió dollárral.

A Bosszúállók: Végjátékban, amely 22 Marvel-szuperhősfilm végére tesz pontot, a közönség olyan közkedvelt hősökkel találkozhat, mint Vasember, Thor és Fekete özvegy. A film a tavaly bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború történetét folytatja, amelynek végén számos Marvel-hős vált porrá. A Végjátékban a túlélők a szupergonosz Thanos ellen küzdenek. A főszereplők között van Robert Downey Jr., Chris Hemsworth és Scarlett Johansson.

A Bosszúállók: Végjáték a premier után kedvező kritikákat kapott: a véleményeket összegző Rotten Tomatoes honlapon 97 százalékos a pozitív tetszési indexe, és mi is szerettük.

A film Kínában is rekordbevétellel, 523 millió jüannal (78,2 millió dollár) nyitott.  • Tippek
  • Babaváró hitel