Fiatal bűnözők késeltek meg egy színészt, aki fiatal bűnőzőt játszott

2019.04.29. 17:49 Módosítva: 2019.04.29. 18:40

Egy kamaszokból álló banda megkéselt Nápolyban egy ukrán színészt, aki egy fiatal bandatagot alakít a Roberto Saviano maffiaellenes oknyomozó olasz író, újságíró regényén alapuló új filmben, írja az MTI a Guardian alapján.

A 18 éves Artem Tkacsuk az egyik főszereplője a Piranhas című, Saviano egyik bestsellere, a La paranza dei bambini alapján forgatott filmdrámának, amely a nagyon fiatalokból álló bűnözőcsoportok, az úgynevezett bébibandák brutális erőszak uralta világát mutatja be a délolasz nagyvárosban.

A színészt vasárnap hajnalban késelték meg Nápoly egyik negyedében, vele lévő barátját megverték. Tkacsukot kórházba szállították, élete nincs veszélyben.

A hatóságok vizsgálják, hogy megtámadása összefüggésben van-e azzal, hogy szerepet vállalt a februári Berlinalén a legjobb forgatókönyvért Ezüst Medvével jutalmazott, Claudio Giovannesi rendezte filmben.

Az elszaporodott bébibandák elleni harc jegyében a Liga nevű radikálisan jobboldali olasz kormánypárt támogatja azt a törvényjavaslatot, amely 14-ről 12 évre csökkentené a büntethetőség korhatárát.

Egy gyermekvédelmi szervezet szerint a nápolyi fiatalok 6,5 százaléka tartozik valamely bébibandához.

A film alapjául szolgáló regény szerzője, Roberto Saviano fegyveres védelem alatt él azóta, hogy 2006-ban megjelent a maffiát leleplező könyve, a világsikert arató Gomorra. A Gomorrából világhírű film is készült, itt írtunk róla.