Meghalt John Singleton

2019.04.29. 22:24

51 éves korában meghalt John Singleton amerikai filmrendező, többek között az 1992-es, többszörös Oscar-díjra jelölt Fekete vidék (Boyz N The Hood) rendezője, írja a Deadline.

063 GYI0056830433
Fotó: Frazer Harrison / Getty Images Hungary

Singleton két héttel ezelőtt került kórházba, miután fájdalmat érzett az egyik lábában, és kórházba vonult. Egy agyvérzés után kómába esett, a családja gondoskodott róla. A halálhíre már nyugati parti idő szerint hétfő reggel elterjedt, de a sajtósa még cáfolta a TMZ bulvárportálnak. Nem sokkal később érkezett a család hivatalos bejelentése, hogy a Singletont életben tartó gépeket még hétfőn le fogják kapcsolni.

Singleton 1992-ben debütált Fekete vidék című filmjével, amelyet aztán két Oscar-díjra jelöltek. Ő volt az első afroamerikai, aki a legjobb rendező kategóriában jelölést kapott.

Később olyan filmeket rendezett, mint a Hazug igazság (Janet Jacksonnal és Tupac Shakurral), a Shaft (Samuel L. Jacksonnal), a Fekete átok, a Halálosabb iramban (Paul Walkerrel), a Négy tesó (Mark Wahlberggel) vagy az Elhurcolva (Taylor Lautnerrel). Producerként a jelenleg is futó, Fehér hó című sorozaton is dolgozott.