Meghalt Anne Neyland, a Jailhouse Rock színésznője

2019.04.30. 11:44

84 éves korában meghalt Anne Neyland, a Jailhouse Rock (Börtönrock) című film színésznője, írja a család közleménye nyomán a Hollywood Reporter.

Az 1957-es Jailhouse Rockban Elvis Presley játszotta a főszerepet, az énekes harmadik filmje volt, amelynek forgatása alatt Neyland és Presley jártak is egymással – és a filmben sem közömbösek egymás számára.

Jailhouse Rockban Elvis meg akar menteni egy lányt, de véletlenül megöli a támadóját, így börtönbe kerül, ahol megtanul gitározni és énekelni, majd társaival a börtön legnépszerűbb bandájává válnak.

A forgatás után a film női főszereplője, Judy Tyler a második férjével együtt autóbalesetet szenvedett, amelyben mindketten életüket vesztették (Judy Tyler 24 évesen, férje 19 évesen halt meg). Presley emiatt évekig nem volt képes megnézni a filmet.

 Anne Neyland szerepelt még André De Toth, azaz Tóth Endre Rejtett félelem című filmjében, a szintén 1957-es Motorcycle Gangben, illetve név nélkül felbukkant Frank Sinatra és Dean Martin 1960-as mozijában, A dicső tizenegyben is – ez volt az utolsó filmje.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport