Obamáék produkciós cége 7 netflixes filmet jelentett be

2019.05.01. 21:25

11 hónappal azután, hogy aláírt a Netflix-szel, bejelentette az első filmeket a Barack és Michelle Obama által jegyzett gyártócég, a Higher Ground Productions. A keddi bejelentésen hét készülő filmről beszéltek, amelyek között vannak dokumentumfilmek és nagyjátékfilmek egyaránt. 

A sorozatokat 148 millió előfizető fogja elérni, így szeretnének minél szélesebb rétegekhez szólni. Szándékaik szerint kerülni fogják, hogy a jelenlegi politikai vezetéssel foglalkozzanak. Szeretnék, ha olyan társadalmi töltetű tartalmakat állítanának elő, amelyek a megosztás helyett inkább összehozzák és inspirálják az embereket azon túl, hogy szórakoztatnak is. 

A tervek szerint a következő tartalmakra lehet számítani: 

American Factory: egy dokumentumfilm Ohioból, ahol egy kínai milliárdos megvett egy régi General Motors gyárat, és 2000 embert foglalkoztat. A film a bizakodással és reménnyel indul, de később a high-tech Kína és az amerikai munkásosztály közötti ellentétek miatti konfliktusokról szól.  A filmet már be is mutatták a Sundance filmfesztiválon, és a cég első megjelenése lesz. 

Bloom: a második világháború utáni New Yorkban játszódó drámasorozat, ami a nők és a színesbőrű emberek küzdelméről szól egy olyan korban, amelyet az akadályok és a felemelkedés párhuzamosan jellemez. 

Frederick Douglass: Prophet of Freedom: David W. Blight Pulitzer-díjas könyvének filmes adaptációja, ami szökött rabszolgából Amerika egyik legjelentősebb aktivistájává váló Frederick Douglassről szól. 

Overlooked: a New York Times sorozatát ülteti át filmes környezetbe; olyan emberek halálát dolgozza fel, akikről annak idején nem emlékeztek meg a The New York Times lapjain.

The Fifth Risk: Undoing Democracy: Michael Lewis könyvének filmes feldolgozása, ami az Amerikai Energiaügyi Hivatal, a Kereskedelmi Minisztérium és a Mezőgazdasági Minisztérium példáján keresztül mutatja be, hogy mi történik akkor, amikor olyan emberek kerülnek hatalomba, akik inkompetensek és nincsenek tisztában azzal, hogy a hivataluk valójában hogyan működik. Bár a feldolgozás formája még teljesen ismeretlen, hiszen csak magát a feldolgozás tényét jelentették be, de nem kizárt, hogy ez azért nem lesz feltétlenül szinkronban azzal a kijelentéssel, hogy a filmjeik nem foglalkoznak a Trump-adminisztrációval. 

Crip Camp: egy dokumentumfilm, ami a fogyatékkal élők jogait védő csoportok történetéről szól. 

Listen to Your Vegetables & Eat Your Parents: 30 perces videók óvodásoknak, amelyek a gyerekeket az ételek történetén keresztül kalauzolják el a Föld körül.