Újrakezdik a Hellraiser-sorozatot

2019.05.06. 20:34

Készül az 1987-es Hellraiser című horrorfilm új változata, a forgatókönyvet David S. Goyer (A sötét lovag, Penge 3.) fogja készíteni, írja a Variety.

A film után magyarul Pokolkeltető címmel megjelent Clive Barker-regény adaptációja a nyolcvanas évek egyik legendás horrorfilmje, főleg a főgonosza, a szegekkel dekorált arcú Pinhead miatt. A filmet maga az író rendezte. A Hellraiser-sorozat összesen 10 filmből állt, a későbbiek már moziforgalmazásba nem is kerültek. Érdekesség, hogy az egyik későbbi résszel kezdte rendezői karrierjét Scott Derrickson, aki később a Doctor Strange című Marvel-filmet rendezte.

Az első Hellraiser egy Frank nevű figura feltámasztásáról szólt, és a halálához vezető rejtélyes dobozról, ami segített megidézni a film gonoszait, a leginkább BDSM-papokra emlékeztető cenobitákat. Pinhead volt az ő vezetőjük, őt Doug Bradley alakította az összes részben.

David S. Goyer volt Christopher Nolan Batman-trilógiájának forgatókönyvírója, de dolgozott a Magyarországon forgatott Terminator-részen, a Terminator: Dark Fate című filmen is.