Egy 13 éves pécsi fiú filmjét díjazták Cannes-ban

2019.05.23. 11:48

Egy 13 éves pécsi fiú, Százados Ábel Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen Soha című mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért megkapta a Most Promising Young Filmmaker, azaz a Legígéretesebb Fiatal Filmes díjat - írja a Szabadpécs.

Szabados Ábel egy családi összejövetelen kezdte próbálgatni az effekteket a telefonján, az öccsét filmezte, amint leugrik egy párkányról. Eredetileg szuperhősfilmnek indult, végül azonban egy egyperces kisfilm lett belőle, aminek az öngyilkosság a témája. Később a fekete-fehér filmet meghívták a 72. cannes-i fesztivállal párhuzamosan futó Global Short Film Awards döntőjébe. Korábban a Magyar Telefonfilmes Fesztiválon is versenyzett, ahol bekerült  a legjobb 10 alkotás közé, melyek továbbjutottak a Cannes-i Global Shortfilm Award mobiltelefonos szekciójának nemzetközi döntőjébe, ennek keretében kapta meg a díjat.

Itt lehet megnézni: 

Az idei cannes-i filmfesztivál május 14 és 25 között zajlik, a korábbi évektől eltérően magyar nagyjátékfilm nincs versenyben, de Moldovai Katalin kisfilmje, az Ahogy eddig nyerhet díjat a Cinéfondation szekcióban.

Ne maradjon le semmiről!