Hatvan felett is be lehet állni pomponlánynak

2019.05.23. 15:58

Megérkezett a magyar nyelvű előzetes Diane Keaton új vígjátékához, a Pompon klubhoz. A filmet Zara Hayes rendezte, aki eddig dokumentumfilmeket készített, többek között Bille Jean King teniszezőről. A sztori alapján a Pompon klub (ami bombajó utalás Diane Keaton előző sikerére, a Könyvklubra) tipikusan az a film, ami Magyarországról nézve teljesen értelmezhetetlen.

A forgalmazó által küldött leírás szerint főszereplő Martha (őt játssza Diane Keaton), aki "a nyüzsgő New York-ból elköltözik egy nyugdíjas otthonba, ahol a lakók puccos golfautóval közlekednek, klubfoglalkozásokra járnak, és mindezt egy túlbuzgó biztonsági őr vigyázó szemei előtt teszik". Ezt az életszerű felütést követi a bonyodalom:

"Martha eleinte mindenkit lenéz, még az életvidám szomszédját, Sherylt (Jacki Weavert) is, aki csak igyekszik kimaxolni a helyi lehetőségeket némi alkohol és pár pókerparti kíséretében. Amikor a folyton csacsogó Sheryl rátalál Martha gimis hajrálány egyenruhájára, a nőből feltörnek az emlékek, mekkora boldogság is volt együtt szurkolni a lányokkal.

Az újdonsült barátnők másnap fantasztikus ötlettel állnak elő: megalakítják a saját klubjukat, az első hatvan pluszos Pompon klubot, ahol végre felszabadultan, minden tabut megdöntve, szanaszét táncolhatják magukat. A vidámságra kiéhezett lakók között hamarosan megtalálják a legderűsebb csapattársakat, akikkel még a helyi versenyre is beneveznek, és ország világ előtt bebizonyítják, az álmok megvalósításához sosincs késő – mert egy biztos, nem létezik lehetetlen".

A magukat szanaszét táncoló nyugdíjasokat Keaton mellett Jacki Weaver, Celia Weston, Rhea Perlman, Phyllis Somerville és a Jackie Brownból ismert Pam Grier alakítják. A filmet július 11-én mutatják be a magyar mozik. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!