Roman Polanski felesége felháborodott Tarantino filmje miatt

2019.05.24. 21:40 Módosítva: 2019.05.24. 21:50

A rendező felesége, Emmanuelle Seigner felháborodásának adott hangot pénteken amiatt, hogy Quentin Tarantino nem konzultált férjével a cannes-i filmfesztiválon bemutatott Volt egyszer egy Hollywood című filmjéről, amelyben Polanski 1969-ben brutálisan meggyilkolt feleségének, Sharon Tate-nek az alakja is feltűnik.

A francia színésznő az Instagram-posztjában azzal vádolta Tarantinót, hogy "felhasználta valaki tragikus életét, átgyalogolva rajta".  Hozzátette, ő nem a filmet bírálja, mert szerinte az amúgy remek lett, csak a koncepcióval van baja. 

Csupán azt mondom, nem zavarta őket (Hollywoodban), hogy egy olyan filmet csináljanak, amely Romanról és tragikus történetéről szól, miközben kitaszították őt maguk közül.

Roman Polanski 1978-ban Franciaországba menekült, mielőtt ítéletet hirdettek volna abban az eljárásban, amely egy 13 éves lány megerőszakolása ügyében indult ellene az Egyesült Államokban. Polanskit ugyan 2003-ban Oscar-díjjal jutalmazta az amerikai filmakadémia A zongorista című filmjéért, ám azt soha nem vehette át, majd a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo mozgalom hatására megvonták tagságát.

Tarantino filmje Brad Pitt és Leonardo DiCaprio főszereplésével 1969-ben Los Angelesben játszódik, és megjelenik benne Polanski és akkori felesége, Sharon Tate, akit Margot Robbie ausztrál színésznő alakít. A filmet a legesélyesebbek között emlegetik a filmfesztivál fődíjára, amelyet szombaton ítélnek oda. Tarantino állítólag konzultált Tate testvérével, Debra Tate-tel a film forgatásának kezdete előtt, és a cannes-i bemutatón arról beszélt, hogy fel akarta idézni Tate elfeledett tehetségét.

Az 52 éves Seigner, aki Polanski két gyerekének anyja, az Oscar-díjra jelölt Szkafander és pillangó című filmből közismert. Miközben Polanski tartózkodik a nyilvánosságtól, a színésznő gyakran emeli fel hangját férje védelmében.

via MTI/La Figaro