Egyre több filmstúdió és sztár emel szót a Georgia állambeli abortusztörvény ellen

2019.05.31. 11:43 Módosítva: 2019.05.31. 11:52

A Netflix és a Disney után a Viacom, a CBS, a Sony, az AMC, az NBC Universal és a Warner Media is tiltakozott a georgiai abortusztörvény ellen - írja a The Hollywood Reporterre hivatkozva az MTI. 

Georgia republikánus kormányzója, Brian Kemp májusban írta alá az úgynevezett "szívdobbanástörvényt", mely csak abban az esetben teszi lehetővé a terhesség hatodik hete után a megszakítást, ha az anya élete veszélyben van. A törvény várhatóan január elsején lép életbe, ha addig bírósági döntések nem állják útját.

Filmsztárok - köztük Amy Schumer, Ben Stiller, Christina Applegate, Alec Baldwin és Sophie Turner - levelet írtak a kormányzónak, amelyben tudatták vele, hogy 

megtesznek mindent, ami hatalmukban áll, hogy a filmes munkákat olyan államokba vigyék, amelyek biztonságosabbak a nők számára.

Georgiában több mint 90 ezren dolgoznak a filmes és tévés produkciókon, amelyeket az akár 30 százalékot is elérő adókedvezmény vonzott az államba.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás