A kutyát sem érdekli Godzilla és a háromfejű, tűzokádó sárkány

2019.06.03. 16:11

Nemhogy nem került a magyarországi mozis nézettségi lista élére a Godzilla - A szörnyek királya, de fele annyian se nézték meg a bemutató hétvégéjén, mint a már a második hete moziban lévő Aladdint. Amerikában is csalódást okozott a film.

godz2
Fotó: outnow.ch

Kiábrándítóan kevesen, alig több mint 21 ezren nézték meg a magyar mozikban a Godzilla második részét a Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint; a hasonló látványfilmek nem ritkán százezres nézettséggel nyitnak. Ez a szám persze arra sem volt elég, hogy a hétvége legnézettebb filmjévé tegye az egyébként szerintünk is rosszul sikerült filmet: a múlt héten bemutatott Aladdint majdnem 47 ezren választották. (Mondjuk szerintünk az se sikerült túl jól.)

A premierek közül a Mami című, szintén elég kiábrándító thriller az ötödik legnézettebb film lett a hétvégén (a Csaló csajok és a John Wick 3 után lemaradva) a maga 10 614 nézőjével, ami a műfajban annyira nem rossz szám. A harmadik heti premier, ami befért a top 10-be, Olivia Wilde színésznő első rendezése, az Éretlenségi, csaknem 5000 nézővel. Brian De Palma szintén most bemutatott új filmje csak a 12. helyig jutott (1483 nézővel), a Hamupipőke és az elvarázsolt herceg pedig a tizenötödikig (1237 néző).

Észak-Amerikában ugyan sikerült megelőznie az Aladdint a Godzillának, mégis tele vannak olyan cikkekkel az amerikai lapok, amelyek azt latolgatják, ideje lenne szabadságra küldeni a Universal szörnyes sorozatát. A film költségvetése marketinggel együtt legalább 270 millió dollár volt, ehhez képest nagyon szerény az a 49 millió dollár, amit az első hétvégén beszedett a mozipénztáraknál. Igaz, a nemzetközi bevételek alighanem sikerre viszik majd a filmet, ha nem is az optimista elvárásokhoz képest.

Nem indított nagyon acélosan az Elton John életét bemutató Rocketman sem, legalábbis a Queenről szóló, hasonló filmhez, a Bohém rapszódiához képest, de az összehasonlítás nyilván nem fair, mivel a Rocketman sokkal bevállalósabb, így R életkori besorolásba került - ehhez képest a 25 millió dolláros bevétel és a 3. helyezés nem rossz. A Mami Amerikában a negyedik lett, 18 millió dolláros bevétellel, ami hihetetlenül jó szám ahhoz képest, hogy a film mindössze 5 millió dollárból készült.

Ne maradjon le semmiről!