Fizet az X-Men rendezője az egyik férfinak, aki nemi erőszakkal vádolja

2019.06.13. 09:42

150 ezer dollárt fizet Bryan Singer, az X-Men filmek rendezője egy Cesar Sanchez-Guzman nevű férfinak, aki 2018-ban vádolta meg azzal, hogy 2003-ban, amikor még csak 17 éves volt, egy jachton rendezett partin orális szexre kényszerítette és megerőszakolta. Singer tagadta a vádakat, és az ügyvédje a megállapodás bejelentése után újra megerősítette, hogy Singer továbbra is ártatlannak vallja magát.

Nem Cesar Sanchez-Guzman az egyetlen, aki szexuális erőszakkal vádolta a rendezőt. Még 2014-ben egy Michael Egan nevű férfi állította, hogy Singer 1999-ben, amikor még csak 17 éves volt, többször is megerőszakolta. Később nyilvánosan bocsánatot kért a vádakért, és kijelentette, hogy hazudott. Ejtette a vádakat egy angol férfi is, aki szintén 2014-ben vádolta meg a rendezőt.

Aztán amikor tavaly Singer a Bohém Rapszódia című Queen-filmet forgatta, újabb vádak kerültek elő, ezúttal arról, hogy négy, 13 és 17 év közötti fiút is zaklatott, közösült velük vagy orális szexre kényszerítette őket. Egyikük, Victor Valdovinos a nevét is felvállalta, és elmondása szerint 13 éves volt, mikor Singer molesztálta őt Az eminens című film forgatásán. Azt mondta róla, hogy "igazi ragadozó típus volt, kérdés nélkül benyúlt az emberek nadrágjába, emellett pedig alkohollal és drogokkal puhította meg azokat, akikkel aztán lefeküdt."

Singer minden vádat tagadott akkor is. A stúdió egyébként kirúgta a Bohém rapszódia forgatásáról, nem egészen két héttel annak befejezése előtt, mert állandóan késett, és "alapvetően nem viselkedett profihoz illően", később pedig egy pár napos leállást követően egyszerűen eltűnt. Ettől függetlenül a neve szerepelt a film stáblistáján, és részesedést is kapott a bevételből. 

Ne maradjon le semmiről!