Keira Knightley államtitkokat szivárogtat

2019.06.14. 10:07

Igaz történetet dolgoz fel az Offical Secrets című dráma: 2004-ben Katharine Gun fordítóként dolgozott a GCHQ-nál, a brit titkosszolgálat egyik ágánál, amikor rábukkant arra, hogy az Egyesült Államok miféle illegális módszerekkel próbálja elérni, hogy az ENSZ megszavazza az iraki inváziót. Gun történetét el lehet olvasni a Wikipedián annak, aki szeretné a filmet elspoilerezni, mindenki másnak itt a film előzetese:

Keira Knightley játssza Gunt, aki úgy dönt, hogy az államtitkokat nem tartja meg magának, hanem megpróbálja a tényeket nyilvánosságra hozni. Matt Smith alakítja az Observer egyik újságíróját, Ralph Fiennes pedig a Gun ügyében eljáró bírót, Ben Simmonst.

A filmet Gavin Hood rendezi, aki 2006-ban megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat a dél-afrikai nyomortelepekről szóló Tsotsi című drámájával.

Az Official Secrets bemutatója a 2019-es Sundance-filmfesztiválon volt, Amerikában augusztusban, az Egyesült Királyságban pedig októberben mutatják be, magyar premierdátumról egyelőre nincs hír.

Ne maradjon le semmiről!