Vadászbalesetről és egy miniszterről készül egy szlovák-magyar film

2019.06.14. 11:44

Prikler Mátyás Hatalom címmel készülő filmjére 59,5 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága, írja közleményében a szervezet.

A Hatalom egy képzeletbeli Kelet-Európában játszódó krimi. A történet során, melynek kiindulópontja egy halálos kimenetelű vadászbaleset, egy szlovák miniszter, aki egy brüsszeli poszt legesélyesebb várományosa, egy nyugdíj előtt álló egykori titkosszolgálati ügynök és egy oknyomozó újságíró sorsa fonódik össze.

A szlovák-magyar határ közelében fekvő Gömörön, valamint Pozsonyban és Brüsszelben játszódó történet főbb szerepeiben Hajdu Szabolcs, Jan Kacer, Kormos Mihály és Lucia Kasova lesz látható. A film operatőre Pálos Gergely.

Novemberben kezdődik a szlovák-magyar koprodukcióban készülő film forgatása, a stáb Szlovákiában és Bécsben fog forgatni, majd a zenefelvétel és a hangi utómunka Magyarországon készül.

A szlovákiai magyar Prikler Mátyás a pozsonyi filmművészeti egyetemen végzett, diplomafilmje a Köszönöm, jól című dokudráma volt, mellyel meghívást nyert a cannes-i filmfesztivál  Cinéfondation programjába 2010-ben. A Hatalom című filmtervvel Prikler korábban sikerrel szerepelt a cannes-i Producers Network szakmai fórumon. Mi 2013-ban készítettünk vele interjút, azt itt lehet elolvasni.

Ne maradjon le semmiről!