Az X-Men: Sötét Főnix rendezője elismerte, ezt elszúrták

2019.06.17. 08:46

A legújabb X-Men-filmért sem a nézők, sem a szakma nem rajonganak: az első hétvégéjén az Egyesült Államokban 33 millió dollárt hozott, ami nem annyira kiemelkedő, illetve a kritikusok sem zengtek róla ódákat, ahogy kollégánk fogalmazott a bemutató után, a film teljesen értelmetlen alibizés órákon át, minden mindegy alapon.

A Sötét Főnixet Simon Kinberg rendezte, és ő írta a forgatókönyvet is. Utóbbiban már elég komoly tapasztalata van, de rendezőként ez volt az első munkája. A KCRW rádiónak adott interjújában magára is vállalta azt, hogy a film nem lett egy óriási siker. 

Nem sikerült megnyerni azokat, akik nem látták a filmet, és azokat sem, akik elmentek a moziba. Ez az én hibám. Pedig nagyon élveztem a forgatást, nagyon szerettem azokat, akikkel együtt dolgoztam rajta.

Kinberg szerint az sem segített, hogy az embereknek valószínűleg már elege van az X-Men filmekből, ahogyan az sem, hogy többször is változtattak a bemutató dátumán, és az sem, hogy a Disney pont felvásárolta a Foxot. 

Hozzátette, az, hogy milyen egy film fogadtatása, nem feltétlenül befolyásolja, hogy az alkotók szívében milyen helyet foglal el. Példának Ridley Scottot hozta fel, aki neki elárulta, a G.I. Jane a kedvence, válaszát pedig azzal indokolta, hogy a forgatás nagyon tanulságos volt.