Magyarul még ijesztőbb Guillermo del Toro horrorja

2019.06.19. 05:04

Az Indexen látható először A Lidérces mesék éjszakája című film magyar nyelvű előzetese, ami ezúttal nemcsak egy fordítás: a hazai trailerben még több szörnyszülött látható, mint az amerikaiban.

scarystories

Ahogy azt már az amerikai trailer után is írtuk, a Lidérces mesék éjszakája (Scary Stories to Tell In the Dark) Alvin Schwartz azonos című könyvsorozata alapján készült, az egyik forgatókönyvírója és producere pedig nem más mint az Oscar-díjas Guillermo del Toro. A rendezést André Øvredal (A trollvadász, The Autopsy of Jane Doe) vállalta. Mellettük Patrick Melton és Marcus Dunstan, több Fűrész-film alkotói vettek részt Alvin Schwartz történeteinek megfilmesítésében, illetve Dan és Kevin Hageman is az írók között szerepel. 

Del Toro 2014-ben vágott bele ebbe a projektbe, és úgy volt, hogy ő ül majd be a rendezői székbe is, de ezt a feladatot átadta Øvredalnak. A történet pedig a következő:  egy csapatnyi tinédzser megtalál egy ijesztő sztorikkal teli könyvet, és egy idő után észreveszik, hogy ami le van írva benne, az a valóságban is megtörténik, és az ő életük is veszélyben forog. 

Lidérces mesék - magyar szinkronos előzetes

A film Amerikában már augusztustól látható lesz, Magyarországon 2019. november 28-én mutatják be.