A Thor 3 rendezőjére bízzák Flash Gordon feltámasztását

2019.06.25. 11:03

Taika Waititi írhatja és rendezheti az új Flash Gordon-filmet, írja a Deadline. A portál is megjegyzi, hogy egyelőre bizonytalan, milyen beosztásban vesz részt a produkcióban a Hétköznapi vámpírok, a Thor: Ragnarok és a Vademberek hajszája rendezője, de az biztosnak látszik, hogy a kultikus képregényhős karakteréből egész estés animációs filmet tervez a Disney.

Flash Gordon mifelénk nem annyira ismert, Amerikában viszont már 1934-ben megjelent az első képregény a főszereplésével, amit később sorozatok, filmek és rajzfilmek követtek. Nem véletlen, hogy Hollywood évek óta próbálja valahogyan feléleszteni a karaktert, köztük például Matthew Vaughn (Kingsman, Ha/Ver, X-Men) és Julius Avery (Fenegyerek, Overlod) is. Még az animációs adaptáció sem a legeredetibb ötlet, hiszen 1979 és 1982 között két évadot megért a Flash Gordon-rajzfilmsorozat is.

Az már más kérdés, hogy Waititi hogyan zsúfolja be a már így is meglehetősen telített munkarendjébe ezt a projektet. Csak az elmúlt időszakban

  • rendezett három részt a Hétköznapi vámpírokból készült tévésorozatba,
  • befejezte a Jojo Rabbit című nagyjátékfilmjét,
  • készített egy részt a Disney+ Star Wars-sorozatába,
  • elkezdődött a munka az évek óta tologatott Akira-adaptációval,
  • rendez egy részt a Time Bandits nevű tévésorozatnak,
  • illetve producerként vesz részt a Hétköznapi vámpírok spinoffjában, ami az új-zélandi farkasemberek mindennapi életét mutatja be.

Nem csoda, hogy végül a Bubbles c. animációs filmből időbeosztási problémák miatt kiszállt, bár sokkal valószínűbb, hogy a Michael Jackson házi csimpánzáról szóló mesét azért hagyta ott, mert a Leaving Neverland óta elég necces a halott énekessel kapcsolatos projekteken dolgozni.

Ne maradjon le semmiről!