Először szerepel nyíltan transznemű színész Marvel-filmben

2019.06.27. 11:48

Július 4-én mutatják be a Pókember: Idegenben-t, a Marvel soron következő szuperhősfilmjét, a nagy sikerű Pókember: Hazatérés folytatását. Ez a film lesz az első olyan Marvel-mozifilm, amiben egy nyíltan transznemű színész játszik. A 23 éves Zack Barack eddig nem szerepelt mozifilmben, csak az L.A.'s Finest című tévésorozatban játszott, illetve komikusként és zenészként lépett fel. A filmben Peter Parker egyik osztálytársát alakítja majd.

Zack Barack elmondta, hogy ugyan nem tartja magát óriási képregény szakértőnek, de kamaszként természetesen olvasott képregényeket. Peter Parker/Pókember helyzetében azt tartja a legizgalmasabbnak és hasonlónak a saját életéhez, hogy Parkernek is van egy rejtett identitása. Transzneműként neki is meg kellett küzdenie a nyomással, hogy valaki más legyen, mint akinek valójában érezte magát. Hozzátette, hogy reméli, hogy az emberek észreveszik majd, hogy a Pókember: Idegenben mennyire sokrétű mozi.

Az új Pókember-filmben Peter Parker elhatározza, hogy belevág egy európai utazgatásba a haverjaival. De Nick Fury, a Bosszúállókat összegereblyéző titkosügynök ott sem hagyja őt békén, és harcba hívja, mert új ellenség tűnt fel, a rejtélyes Mysterio (Jake Gyllenhaal). Mysterio ugyan a Földről származik, de nem a mi Földünkről, ezzel pedig a Marvel-univerzum hivatalosan is megnyitotta a kapukat a multiverzumhoz, azaz végtelen számú, párhuzamos világhoz. 

Ne maradjon le semmiről!