Rami Malek feltételhez kötötte az új Bond-filmben való alakítását

GettyImages-1147425478
2019.07.04. 16:45 Módosítva: 2019.07.04. 18:16

Az egyiptomi származású Rami Malek kikötötte, hogy kizárólag akkor hajlandó eljátszani az új James Bond-film főgonoszát, ha annak nincsenek sem ideológiai, sem vallási indítékai, mert nem akar fundamentalista terroristát alakítani.

A Bohém rapszódia Oscar-díjas sztárja a 25. Bond-film rendezőjével, Cary Fukunagával is beszélt erről, mielőtt igent mondott volna a szerepre. A Danny Boyle rendezői székét megöröklő Fukugana azonban megnyugtatta, hogy a film főgonosza nem fundamentalista terrorista lesz, teljesen más az elképzelése.

Elmondtam, hogy nem azonosíthatjuk a karaktert semmiféle ideológiai vagy vallási alapú terrorizmussal. Ilyesmivel nem tudnék szórakoztatni, úgyhogy ha ezért választottak volna, akkor inkább ne számoljanak velem

– idézi az MTI Malek New Yorkban készült interjúját. A színész azt is elmondta: úgy gondolja, nagyszerű szerepet kapott a Bond 25-ben (nem úgy, mint Grace Jones, haha), a forgatókönyvírók pedig ismét rendkívüli munkát végeztek, ráéreztek, hogy mit várnak a nézők egy ilyen mozitól.

A Bond 25 munkacímű filmet eredetileg Danny Boyle rendezte volna, aki egy hollywoodi bennfentes szerint azt akarta, hogy a brit titkosügynök meghaljon a következő részben, amivel lehetőséget adott volna arra, hogy valaki más lépjen a helyébe.

Csak az biztos, hogy a producerek nem kajálták Boyle ötletét/ötleteit, ezért ő alkotói nézetkülönbségekre hivatkozva  lelépett , és vele együtt távozott John Hodge forgatókönyvíró is. A helyét Cary Fukunaga, a True Detective sorozat egyik rendezője kapta meg.

A filmet egyébként a dél-olaszországi Gravina di Pugliában forgatják augusztusban és szeptemberben. A város egyik nevezetessége a kétszintes római kori hídja, ami egy szűk völgyön ível át. A következő Bond-film a tervek szerint 2020 áprilisában kerül mozikba.

Júniusban egyébként Károly herceg is felkereste az új Bond-film forgatását, ahol a brit titkosügynököt immár ötödik alkalommal alakító Daniel Craig, valamint a rendező Cary Fukunaga mellett Ralph Fiennesszal és Naomie Harrisszel is találkozott.

(Borítókép: Rami Malek. Fotó: Theo Wargo / Getty Images Hungary)

Ne maradjon le semmiről!