Stohl András irdatlanul nagy pofont kevert le a magyar frontembernek

2019.07.05. 11:32

Stohl András, Csipesz, a youtuber, Jorgosz Golecasz, a Deep Glaze frontembere és László Panna, azaz László Zsolt lánya – többek között velük készült Hartung Attila első játékfilmje, a FOMO, amit tavaly még Senki nem megy sehova munkacím alatt kezdtek el forgatni.

A fiatal rendező tavaly szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, első filmjével pedig az volt a célja, hogy a mai fiatalokról és a mai Budapestről őszinte és nyers korlenyomatot készítsen. A Z generációra fókuszáló film első előzetese az Indexen látható először.

FOMO előzetes

Mivel az alkotók vállalt szándéka az volt, hogy hiteles képet fessenek a mai kamaszok bulizási szokásairól, a budapesti éjszakáról és az online magamutogatás veszélyeiről, állításuk szerint fel vannak készülve arra is, hogy a FOMO komoly vitákat kavar majd a tizenévesek, de akár az idősebbek körében is.

"A film egy ártatlan házibulival kezdődik, de a folyamatos italozással teljesen szétcsapják magukat a szereplők. Ennek pedig az a következménye, hogy belemennek olyan versenyhelyzetekbe és olyan játékokba, amelyekről ők részegen nem biztos, hogy meg tudják állapítani, ártanak-e vele másoknak. Mert viszi őket a flow. És ez ennyi idősen nagyon jellemző" – árulta el a sztoriról az Indexnek Hartung Attila a film egyik forgatási napján.

A teaserrel az alkotók elsősorban a film hangulatát szeretnék érzékeltetni, a hosszabb előzetes augusztusban érkezik majd. A filmben olyan zenekarok számai fognak felcsendülni, mint a Deep Glaze, a Mary Popkids, a Mayberian Sanskülotts, a Dope Calypso, a Dorothy's Legs, a Hősök, a Panel Surfers, a Fran Palermo, a Zombie Girlfriend és a Csaknekedkislány.

A FOMO a fiatal filmeseket segítő Inkubátor Program keretében, a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készült. Várhatóan októberben kerül majd a magyar mozikba, hazai forgalmazója a Mozinet.

Ne maradjon le semmiről!