A sötétség úrnője széttárja szárnyait

2019.07.08. 20:52

Miközben nyakunkon az új Oroszlánkirály és a Mulan, nem szabad elfelejteni, hogy a Disney mással is próbálkozik, mint a saját, korábbi rajzfilmjeinek másolásával - például elkészült a 2014-es Demónának a folytatása, amihez elkészült egy rendes hosszúságú előzetes is.

Ahogy mi is írtuk a korábbi előzetesnél, a Demóna az 1959-es Disney-klasszikust, a Csipkerózsikát vette elő újra, de Csipkerózsika – vagyis Auróra – helyett a gonosz tündérről, Demónáról, és Auróra apjáról, illetve a kettejük harcáról szólt inkább. Bemutatta Demóna érzéseit és vívódásait, hogy minden akarata és küzdelme ellenére mégis megszereti Aurórát, és a végén mindent megtesz, hogy megóvhassa saját átkától. A rendhagyó feldolgozás bejött a nézőknek, a film sokkal sikeresebb lett, mint előzetesen remélték, sőt, igazából ezzel indult a nagy, élőszereplős reneszánsz a Disney-gyárban.

A Demóna: A sötétség úrnője címre keresztelt második részben (eredeti címe Maleficent: Mistress Of Evil) az előzetes szerint a hercegnőt el akarja happolni magának a Michelle Pfeiffer által alakított királynő, amitől Demóna berág, és egy adott ponton elrepül a sajátjai közé.

A rendező ezúttal A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúját készítő Joachim Rønning. Angelina Jolie és Elle Fanning mellett, akik az első részben is játszottak, Michelle Pfeiffer, Juno Temple, Chiwetel Ejiofor és Lesley Manville szerepelnek a folytatásban.

A magyar premier október 17-én lesz.