Bezáratták, kitúrták őket, de mégis lesz mozi a háztetőn

2019.07.09. 09:06

„Mi sem hittük, de mégiscsak elstartol a Budapest Rooftop Cinema nyolcadik évada! Új helyszínt építettünk a Mammut 2 tíz éve nem használt tetőteraszán – nevezzük eztán csak Mammuttetőnek” – írták közleményükben a szervezők, miután előbb egy önkormányzati bezáratás, majd egy szerződésbontás miatt tűnt úgy, hogy véget ér a kezdeményezés története.

Ahogy azt megírtuk, 2018-ban az önkormányzat bezáratta a Corvin Clubot, ami a tetőteraszán adott helyet a szabadtéri mozinak. A Budapest Rooftop Cinema csapatának viszonylag gyorsan sikerült megoldást találnia, a Corvin Plázába költöztek. Idén viszont már itt sem tudnak vetítéseket tartani, állításuk szerint ugyanis a bevásárlóközpont egy másik szolgáltatóval egyezett meg. „A Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja a helyszínen moziját, melynek koncepciója kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit mi dolgoztunk ki: az általunk tervezett fejlesztéseket – amelyeket természetesen megosztottunk a plaza üzemeltetéssel is – most ők megpróbálják ugyanúgy megvalósítani, mintegy »kimásolva« a tervezetünk minden lényegi elemét” – írták akkor a szervezők.

A háztetői mozizás a Mammut tetején idén július 12-én indul Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című filmjével, később játsszák majd többek között A nagy Gatsby-t, a Szárnyas fejvadászt vagy az utóbbi évek egyik legszebb animációját, a Vörös teknőst.

Ne maradjon le semmiről!