Tönkre keresték magukat tavaly a Bosszúállók színészei

2019.07.14. 14:07

A Bosszúállók: Végjátékot ugyan még mindig játsszák a mozik, az amerikai 848 millió, illetve a globális 2,77 milliárd dolláros bevételével már most minden idők második legjobban kereső filmje hazai és nemzetközi piacon is. Mint most a Forbes Celebrity 100 nevű, hírességek bevételeit összesítő listájából kiderül, a film (és egyben a Marvel-moziuniverzum) legnagyobb sztárjai is hasonlóan erősen teljesítettek: hatan is felkerültek a 2018-ban legtöbbet kereső sztárok százas listájára – írja a Forbes.

A hat Marvel-színész összesen 340 millió dollárt (98,3 milliárd forintot) vitt haza tavaly, amiben persze nemcsak a Marvel-filmek után járó bevételeik vannak benne, de ezek értelemszerűen jelentősen megdobták mindannyiuk éves teljesítményét.

A 2018-ban legtöbbet kereső bosszúállók:

  • Chris Hemsworth (Thor) – 76,4 millió dollár,
  • Robert Downey Jr. (Vasember) 66 millió,
  • Bradley Cooper (Mordály) 57 millió,
  • Scarlett Johansson (Fekete Özvegy) 56 millió,
  • Chris Evans (Amerika Kapitány) 43,5 millió,
  • Paul Rudd (Hangya) 41 millió.

Hemsworth teljesítménye a százas lista 24. helyére volt elég, Rudd pedig a 83. helyen zárja a marvelesek sorát.

A számok értelmezéséhez két dolgot érdemes még tudni. Egyrészt azon túl, hogy ki mekkora név, az is számít, ki mióta része a Marvel-univerzumnak, mert idővel jellemzően növekszik a fizetésük. Másrészt az igazán szép pénzek nem a fix fizetésből, hanem utólag, a filmek bevételeiből származó részesedésként folynak be, attól függően, hogy melyik színész mekkora százalékot tudott kialkudni magának. Robert Downey Jr. például 8 százalékot kaszál csak a Végjáték bevételeiből, de még Bradley Coopernek is jár közel 1 százalék, ami ilyen mennyiségeknél szintén nem kevés – írja a Forbes.