Bond 25: Lashana Lynch lesz az új 007-es

2019.07.15. 08:52

A 25. Bond-film lesz az utolsó, amiben Daniel Craig a híres titkos ügynököt alakítja majd, és többekben is felmerült, hogy a folytatásban - ha lesz - szakítani kellene a hagyományokkal, és a szerepet egy nő vagy éppen egy színes bőrű színész is átvehetné. Nagyon sokan drukkoltak például azért, hogy Idris Elba legyen a következő 007-es. 

Egyelőre nem tudni, hogy a jövőben ki lép majd Daniel Craig nyomdokaiba, de a készülő filmben James Bond egy nőnek adja majd át a stafétabotot, miután kilép a MI6-ből. Az új 007-es ügynököt Lashana Lynch alakítja majd, őt legutóbb a Marvel Kapitány című filmben lehet látni Maria Rambeau szerepében - írja a Daily Mail egy bennfentesre hivatkozva. 

A Daily Mail informátora szerint a készítőknek az a célja, hogy igazodjanak a korszellemhez, és hogy a fiatalabb generáció számára is elfogadhatóbbá tegyék a sorozatot, amit sokan kritizálnak például amiatt, hogy túl szexista. Természetesen nem szeretnék megtagadni a korábbi Bond-filmek örökségét, vannak hagyományok, amikkel nem fognak szakítani. 

A Bond 25 bemutatója 2020 április harmadikán lesz Nagy-Britanniában, magyarországi premierről egyelőre nem találtunk információt. A forgatást számos tényező nehezítette:

  • A filmet eredetileg Danny Boyle rendezte volna, de alkotói nézetkülönbségekre hivatkozva 2018 nyarán lelépett, és vele együtt távozott John Hodge forgatókönyvíró is.
  • Később Cary Fukunagát bízták meg a feladattal, így folytatódhatott a forgatás, de az alkotói csapatban később is voltak változások, amelyek szintén okozhattak kisebb fennakadásokat.
  • Május elején egy akciójelenet felvétele közben a főszereplő, Daniel Craig elesett, és bokasérülés miatt egy időre kiesett a munkából.
  • Június elején robbanás történt a londoni Pinewood Studióban, egy stábtag könnyebb sérüléseket szenvedett.