A Pókember: Idegenben a nemzetközi piacon lenyomta a többi Pókember-filmet

2019.07.15. 09:38

A Nagy Marvel Univerzum legutóbbi szakaszának lezárása, a Pókember: Idegenben című továbbra is vezeti a jegyeladások listát Észak-Amerikában, és második hétvégéjén 45 millió dollárral növelte bevételét. 

A legújabb, Tom Holland és Jake Gyllenhaal főszereplésével forgatott Pókember-filmnek a premier utáni második hetében 274 millió dollárra rúg a hazai összbevétele, világszerte pedig már 847 millió dollárt költöttek rá a nézők. Az 572 millió dolláros külföldi bevétellel eddig ez a legsikeresebb Pókember-film nemzetközileg.

A hétvégi észak-amerikai sikerlista második helyén a negyedik hete futó Toy Story 4. végzett további 20,7 millió dolláros bevétellel.

A premierfilmek közül a Crawl című katasztrófathriller teljesített a legjobban, 12 millió dollárral a harmadik helyen végzett. Az Übergáz című akcióvígjáték, a Disney első korhatáros filmjére 8 millió dollár értékben váltottak jegyet, ami a negyedik helyhez volt elegendő. 

Az első öt között végzett még a Universal Yesterday című zenés Beatles-filmje, amely 6,7 millió dollárt hozott harmadik hétvégéjén.