Oscar-díjas akciófilmes okosítja a jövő magyar akciófilmeseit

2019.07.16. 17:06

A Filmalap meghívására Budapesten tart mesterkurzust Vic Armstrong Oscar- és BAFTA-díjas akciófilmes, a világ egyik legnépszerűbb akciójelenet-rendezője, jelentette be keddi közleményében a Filmalap.

Vic Armstrong kaszkadőrként olyan legendás hősök bőrébe bújt, mint Superman, Indiana Jones vagy James Bond, akciórendezőként pedig neki köszönhetjük többek között a Terminátor 2. – Az ítélet napja nyitójelentét és motoros-kamionos üldözését, az Air America, a Dűne, a Csillagközi invázió, a Star Wars: A Jedi visszatér, a Charlie angyalai vagy a Szárnyas fejvadász akciójeleneteit.

A 72 éves Armstrong több évtizedes pályafutása alatt olyan rendezőkkel dolgozott együtt, köztük Steven Spielberg, Ridley Scott, George Lucas, Martin Scorsese vagy Sir Richard Attenborough (azaz David Attenborough bátyja), hamarosan pedig arról fog beszélni a magyar közönségnek, hogyan változott a kaszkadőrszakma az elmúlt évtizedekben, vagy hogyan újította meg az akciófilmek világát a technológiai fejlődés.

Vic Armstrong július 31-én, szerdán, a Francia Intézetben tartja majd Akcióterv – Vic Armstrong a kaszkadőrszakmáról és az akciófilm rendezésről című mesterkurzusát, amely során Piroch Gábor, a legismertebb magyar kaszkadőr lesz a beszélgetőpartnere. Az angol nyelvű előadásra a szervezők főként rendezőket, producereket, kaszkadőröket és filmszakos hallgatókat várnak. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Ne maradjon le semmiről!