Az öreg Tom Hanks mosolyt csal minden gyerek arcára

2019.07.22. 15:41

Megjelent az első trailer az A Beautiful Day in the Neighborhood című filmhez, amelyben Tom Hanks egy idős férfit alakít, aki egy gyerekműsort vezet a tévében. Az idős férfi egyébként a 2003-ban elhunyt Fred Rogers, akinek 1968-tól 2001-ig volt saját gyerekműsora az Egyesült Államokban.

A filmet Marielle Heller rendezte, és az alapjául egy 1998-as Esquire-cikk szolgál, amely Fred Rogers gyerekműsor-vezető fantasztikus történetét dolgozza fel. A film egy kiégett újságírót követ végig, akit azzal bíznak meg, hogy készítsen portrét Rogersről, de eleinte nagyon nincs kedve az egészhez.

Munka közben aztán összebarátkoznak, a Matthew Rhys által alakított újságíró levetkőzi előítéleteit, és megismerkedik Amerika legtisztább, legkedvesebb, legjóindulatúbb emberével. Rogers pályája és személyisége mellett a filmben megismerjük kettejük formálódó barátságát is.

A rendező elárulta, hogy a filmet ugyanabban a philadelphiai stúdióban forgatták, ahol a Mr. Rogers' Neighborhood című gyerekműsort is készítették évtizedeken át, és igyekeztek pontosan ugyanúgy berendezni a helyszínt. Olyannyira, hogy Rogers saját kellékeit is felhasználták a filmhez.

Az A Beautiful Day in the Neighborhood november végén érkezik a mozikba.

Ne maradjon le semmiről!