A Netflix 200 milló dollárért igazolta le a Trónok harca alkotóit

resizer
2019.08.08. 13:30

A streamingszolgáltató Ryan Murphy (Póz, Amerikai horror story) és Shonda Rhimes (Grace klinika) mellé az HBO Trónok harca című sorozatát sikerre vivő DB Weiss - David Benioff kettőst is leigazolta, pedig az HBO mellett az Amazon, az Apple, a Disney, a Comcast tán még a TV2 is szerette volna őket magának. A tárgyalássorozat végére csak a Netflix, az Amazon és a Disney maradt, de a legtöbb lóvét és a legjobb feltételeket a Netflix kínálta nekik.

Benioffék egy sajtóközleményben köszönték meg az HBO-nak az elmúlt tíz évet, a Netflix vezetőségét pedig a hozzájuk hasonló tévés szemlélet miatt dicsérik jó előre, megjegyezve, hogy ugyanazokat a filmeket, könyveket és sorozatokat szeretik a nyolcvanas évekből, és micsoda megtiszteltetés lesz a Netflixnek dolgozni.

Mielőtt ez a kaland elkezdődne, van még dolguk bőven: három Star Wars filmre korábban aláírtak a Disneyhez, és ezekkel foglalkozniuk kell, ahogy szerződésük van egy börtönszökéses filmre, és ők írják a Kurt Cobain-fimet a Universalnak is. Egy projektjük esett tuti kútba: az HBO-nak akartak készíteni egy alternatív történelmi sorozatot Confederate címmel, amiben a déli államok leverték a jenkiket, és vígan tartanak rabszolgákat 2019-ben is. Na, ebből nem meglepő módon nem lesz semmi. Hogy mikor állnak munkába Netflixnél, egyelőre nem világos.