Újabb magyar romantikus film készül

2019.08.09. 13:38

Augusztus elején kezdődött el Varsics Péter első mozifilmjének forgatása. Az Így vagy tökéletes Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A Tanár) forgatókönyvéből készült, és egy kiégett reklámszakember és egy ezoterikus sikerszerző kapcsolatáról szól.

Az írónőt Béres Márta, a POSZT-díjas színésznő, míg a reklámszakembert a Katona József Színház társulatának tagja, Fekete Ernő (Brazilok, Aurora Borealis – Északi fény) játssza - áll a hivatalos közleményben. 

A napjaink Budapestjén játszódó romantikus dramedy a párkapcsolatok és az alkotás hazugságairól szól. Az Így vagy tökéletes két főhősének véletlen találkozásával összeütközésbe kerül a reklámok világa, a könyvkiadás és a közösségi média. Ahogy a kiégett reklámos és az ezoterikus sikerszerző egyre szorosabb kapcsolatba kerül egymással, úgy gabalyodnak bele a saját érzelmeik és a jól felépített hazugságaik hálójába.

Az Így vagy tökéletes további szerepeiben Trokán Nórát, Hais Dorottyát, Lengyel Tamást, Hegedűs D. Gézát, Thuróczy Szabolcsot, Gáspár Tibort, Ónodi Esztert és Elek Ferencet is láthatjuk majd. A film producere Lajos Tamás, társproducere pedig Köves Ábel (Szupermodern Stúdió) lesz, operatőrként Nagy András (Apró mesék, Hurok, Bibliothéque Pascal), látványtervezőként Varga Judit, jelmeztervezőként pedig Andó Ildikó dolgozik rajta.

A készítők a Filmalaptól 349,9 millió forint gyártási támogatást kapnak. A forgatás a tervek szerint szeptember közepéig tart, és 2020-ban lesz majd a bemutató.