Djimon Hounsou szállt be a Hang nélkül folytatásába

john-krasinski-a-quiet-place-1200x675
2019.08.13. 11:14

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése a Hang nélkül című horror/sci-fi/thriller volt, amit John Krasinski, az Office és a Jack Ryan tévésorozatok főszereplője hozott tető alá, emellett írta és rendezte is, sőt a férfi főszerepet is bevállalta felesége, Emily Blunt oldalán. Az inváziós horror egy olyan posztapokaliptikus világban játszódik, melyben a bolygót egy hangokra a denevérnél egymilliószor érzékenyebb idegen faj rohanta le, akiknek viszont a látása és a szaglása nem igazán fejlődött ki, így ha életben akarsz maradni, akkor befogod a szádat, és a kavicságyban nem jársz polkát.

A filmet 17 millió dollárból forgatták, és termelt rá 340 milliót, ami, hogyismondjam, kurvajó üzlet, így a folytatás léte nem volt kérdés, annak ellenére, hogy az alapfelállás a film végére alaposan megváltozik. A Krasinksi alakította apa például a folytatásban már nem lesz képben, de csatakozik a filmhez Djimon Hounsou és Cillian Murphy, szóval nem jártak olyan rosszul színész fronton. Hounsout például a Gladiátorból, Murphyt a zseniális Peaky Blinders című sorozatból (is) lehet ismerni.

Az első rész magasra tette a mércét: jelölték Oscar-díjra, számos rangos díjat nyert el, az Amerikai Filmintézet (AFI) pedig beválogatta az év legjobb filmjei közé.

A második film sztorijáról nem sokat tudni, ha tippelni kéne, a film végén megszülető gyerekről sok szó esik majd (csecsemőnek elmagyarázni, hogy ne sírjon, stb.), a két új szereplő a többi túlélővel való kapcsolatfelvételt feltételezi, és valami plusz infó csak kéne a szörnyekről is, ugye, bár Blunt kijelentette, hogy nem igazi folytatás ez, inkább egy második kötet egy regényfolyamban, ami azt sejteti, hogy lesz még csendes rettegés a jövőben is.

Bemutató: 2020. május 14.