Sci-fi vígjátékban tér vissza a mozivászonra Zalatnay Sarolta

2019.08.22. 09:57 Módosítva: 2019.08.22. 10:57

Egy Budapesten játszódó sci-fi dramedyben tér vissza a mozivászonra Zalatnay Sarolta, aki Badits Ákos Űrpiknik című filmjének szereplője lesz. Zalatnay olyan legendás filmek után szerepel újra magyar mozifilmben, mint a Szép leányok, ne sírjatok és a Fuss, hogy utolérjenek.

Rajta kívül Walters Lili és Takács Zalán lesznek a film főszereplői. A Filmalap közleménye szerint az Űrpiknik egy magát kevésre tartó űrlény és egy problémás egyetemista lány egyetlen éjszakáját meséli el, "és még az is kiderül, hogy elhagyni vagy megmenteni érdemes-e a Föld bolygót".

A film 25 napon keresztül forgott, olyan helyszíneken, mint a Citadella, az északi összekötő vasúti híd, a Vasas székház vagy a Limo Bár, ahol a Filmalap forgatási videója is készült a rendező, valamint a főszereplők megszólalásaival.

Badits Ákos a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott 2014-ben, és a Boglárka című diplomafilmjével hívta fel magára a figyelmet. Az Űrpiknik forgatókönyvét Benedek Ágotával közösen jegyzi. A film várhatóan 2020-ban kerül majd a mozikba.

Ne maradjon le semmiről!