Nagy meglepetést okozott Gerard Butler és Morgan Freeman filmje a mozikban

2019.08.26. 14:33

Meglepően jól indított az észak-amerikai mozikban Gerard Butler és Morgan Freeman új filmje, a Támadás a Fehér Ház ellen harmadik része, amely 21,3 millió dolláros bevétellel szerezte meg a hétvégi mozis nézettségi lista első helyét, írja a Hollywood Reporter

Ric Roman Waugh filmje hozzánk még nem jutott el, augusztus 29-től, csütörtöktől lesz látható a magyar mozikban. A Támadás a Fehér Ház ellen filmsorozat második részét viszont láttuk 2016-ban, és szörnyen utáltuk, "követhetetlen akcióorgiának" neveztük, és mérgünkben nulla pontot adtunk neki. "A legtöbb jelenet teljesen követhetetlen, nem lehet tudni, hogy ki, kire lő és miért" – írtuk a film kritikájában.

A sorozat első része 2013-ban 30,4 millió dollárral kezdett a mozikban, a második rész, a London ostroma pedig 2016-ban a most mozikba került/kerülő, A védangyal bukása alcímű folytatáshoz hasonló összeggel, 21,6 millió dollárral nyitott az észak-amerikai mozikban.

A második helyet a Jó srácok szerezte meg 11,8 millió dolláros bevétellel. "Biztosan van, akinek bejön a Lányok Mindent Elbasznak, az Első Csóknál Nincs Fontosabb, az általános iskolai Örök Barátság toposza káromkodásokkal keverve" – írtuk a már magyar mozikba is eljutott filmről.

A harmadik helyre Alex Kendrick Overcomer című filmje került 8,2 millió dollárral (ez szintén most debütált az amerikai mozikban, hozzánk a jelek szerint nem jut el), a negyedik az új Oroszlánkirály lett 8,15 millió dollárnyi bevétellel, az ötödik pedig a Halálos iramban spinoffja, a Dwayne Johnsonnal és Jason Stathammel forgott Hobbs & Shaw.

A narancsvidékből ismert Adam Brody és Samara Weaving (The Babysitter) új filmje, az Aki bújt az első hétvégéjén 7,6 millió dollárral kezdett, ami a hétvégi toplista hatodik helyére volt elég. "Az elmúlt évtized hasonló próbálkozásaihoz képest még mindig jobban ötvözi a vígjáték és a horror műfajait, de nem elég vicces ahhoz, hogy tényleg könnyed szórakozás legyen" – írtuk nemrég a filmről.

Ne maradjon le semmiről!