Durva megaláztatások sora tette Jokert Jokerré

2019.08.29. 09:03

Megjelent az utolsó előzetes a Joaquin Phoenix főszereplésével készült Joker-filmhez. A két és fél perces előzetes tanulsága, hogy nem az a csoda, hogy Joker, vagyis akkor még Arthur Fleck bekattant, hanem az, hogy ez nem történt meg sokkal korábban. A hetvenes évek New York-jában játszódó sztori ugyanis ezt, Fleck Jokerré válását meséli el. Eszerint az alapvetően jó szándékú férfit folyton verte a sors: miközben haldokló anyját ápolta, stand up komikusi karriert akart építeni. Karrier helyett azonban csak nyilvános megalázás, részvétlenség, beszólások, verések jutottak neki. 

A filmet a Másnaposok-sorozatot jegyző Todd Phillips készítette, aki Scott Silverrel (8 mérföld, The Fighter - A harcos) együtt dolgozott a forgatókönyvön. Klasszikus képregényfilm helyett egy sötét tónusú drámában gondolkoztak, ami olyan filmekre emlékeztet, mint a Taxisofőr vagy A komédia királya. Mindkettőben Robert De Niro volt a főszereplő, aki játszik a Jokerben is.

Rajta kívül Marc Maron, Zazie Beetz (Deadpool 2.), Bill Camp (Aznap éjjel) és Frances Conroy (Sírhant művek) kapott fontos szerepet. A magyarországi premier október 3-án lesz. 

Ne maradjon le semmiről!