Azt lehetett hinni, hogy az ilyen akciófilmek már kihaltak

2019.10.02. 09:12

Michael Bay (Armageddon, Transformers 1-100.) rendezőként már bőven egy kilencvenes évekbeli relikviának számít, de az idő neki dolgozott, mert a 2010-es évek szuperhős-korszakában kifejezetten üdítőnek tűnik az a stílus, amiben ő dolgozik: szuperlátványos, erőszakos, teljesen értelmetlen, parfüm-, és autóreklámnak kinéző akciófilmek. Ezt a stílust kicsit tönkrevágták az alakváltó robotok a Transformers-sorozattal, de Bay most visszatért a hús-vér emberekhez, a 6 Underground ugyanis egy titkos katonai szervezetről szól, ami... igazából teljesen mindegy.

A 6 Underground főszereplője papíron Ryan Reynolds, de a gyakorlatban inkább egy óriásmágnes, pár robbanás, laikusnak is jól kinéző autó, egy csomó gépfegyver kapja a reflektorfényt. Reynolds mellett feltűnik a filmben a rég látott Mélanie Laurent (Becstelen brygantik), Dave Franco, Corey Hawkins, Abu-Dzabi, Firenze, Taranto, Los Angeles, Hongkong, egy kupolán rohangáló ember, és így tovább.

Bay 2007 óta csak két olyan filmet rendezett, amikben nem voltak Transformersek, az egyik a remek szatíra, a Pain & Gain volt Dwayne Johnsonnal és Mark Wahlberggel, a másik pedig az általános érdektelenséggel fogadott 13 óra: Bengázi titkos katonái volt 2016-ban.

A 6 Underground ráadásul nem mozikba jön, hanem egyenesen a Netflixre december 13-án.

Ne maradjon le semmiről!