Jegyeladási rekordot hozott a Joker bemutatója

2019.10.06. 19:15

Minden idők legjobb októberi nyitóhétvégéjét hozta Észak-Amerikában a Joker a jegyeladások alapján, írja az MTI. A Batman-képregények eredettörténetére 93,5 millió dollár értékben vettek jegyet a nézők az Egyesült Államokban és Kanadában. Ezzel meg is döntötte a Venom című szuperhősfilm eddigi októberi rekordját, amire tavaly 80 millió dollár értékben váltottak jegyet a bemutató hétvégéjén. 

A hetvenes-nyolcvanas évek Gotham Cityjében játszódó Joker volt az egyetlen országos premier a bemutatóhétvégén – valószínűleg ennek is köszönhető, hogy többet hozott, mint az utána következő 10 legnagyobb bevételű produkció együttvéve.

A Jetikölyök című animációs film a második helyen 12 millió dollár jegybevételt hozott, a harmadik helyen 8 millió dollárral a Downton Abbey végzett. Negyedik lett a toplistán A Wall Street pillangói című krimi-dráma 6,3 millió dollárral, az ötödik pedig az Az – Második fejezet lett 5,4 millióval.

A Joker egyébként nálunk is rajta volt annak a tíz filmnek a listáján, amit érdemes megnézni idén ősszel, a filmről pedig itt írtunk részletesebb kritikát:   • Vennék
  • Hírek