A magyarok is özönlenek a Joker-filmre

2019.10.07. 17:09 Módosítva: 2019.10.07. 17:48

Mialatt a Joker-film 93,5 millió dolláros bevétellel minden idők legjobb októberi nyitóhétvégéjét hozta az észak-amerikai mozikban, a Joaquin Phoenix főszereplésével készült eredettörténetre a magyar filmrajongók is kíváncsiak voltak: az első hétvégéjén több mint 101 ezer jegy kelt el rá a hazai mozikban.

Arthur Fleck sztorija az Egyesült Államokban és Kanadában megdöntötte a Venom eddigi októberi rekordját, de itthon háromezer nézővel alulmaradt a másik (Tom Hardy által megtestesített) szuperhősellenfél eredettörténetéhez képest – fanyalgó kritikánk az utóbbiról itt olvasható.

Az IGN Hungary megjegyzi: bár nagyon jó eredmény a 100 ezer feletti nézőszám – különösen a DC-filmek nyitóhétvégéihez képest, még az Aquaman is 85 ezer nézővel kezdett a hazai mozikban –, A függetlenség napja 180 ezres októberi nyitási rekordjától még mindig nagyon messze van. A velencei filmfesztiválon Arany Oroszlánt nyert Joker a rendezője szerint ráadásul nem is kapcsolódik a DC-filmekhez.  

A magyarok második kedvenc filmje a hétvégén a Jennifer Lopezzel forgott A Wall Street pillangói volt 40 ezer nézővel, vagyis jóval lemaradva a Jokerhez képest. A hétvégi toplista harmadik helyezettje Brad Pitt Ad Astrája lett 15 ezer nézővel. „Pitt színészi teljesítménye mellett óriási előnye a filmnek a lenyűgözően szép látvány” – írtuk a filmről szóló kritikánkban.

Tízezer alatti nézőszámmal tuszkolta fel magát a tízes toplistára többek között az Az 2, a Playmobil-film, a Jó srácok, a Rambo V, a Kópé, a Mi újság, kuflik? és a Downton Abbey-mozifilm is – ebben a sorrendben osztozkodva a helyezéseken.

A Joker-filmet az Index is szerette: „(Todd) Phillips filmjének főhőse nem az a Joker, amit már mindenki várt, hanem az a Joker, amire senki nem számított, és ez így sokkal jobb. (...) Bár főhős ritkán nevet annyit, mint Phoenix Jokere, képregényfilmet még soha nem lehetett ennyire komolyan venni” – írtuk a kritikánkban.

Ne maradjon le semmiről!