Megvan a Mátrix 4 harmadik főszereplője

063 1173018531
2019.10.10. 10:39

Yahya Abdul-Mateen II, az Aquaman, a Mi és a Watchmen sorozat színésze játssza az egyik főszerepet a készülő Mátrix 4-ben, írja a Variety. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan melyik karakert alakítja majd, de a legvalószínűbbnek azt tartják, hogy ő lesz a fiatal Morpheus. A korábbi filmek főszereplői közül ugyanis Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss visszatérnek a folytatásban, de a Morpehust alakító Laurence Fishburne nem. Erre a szerepre eddig Michael B. Jordant, a Creed-filmek és a Fekete párduc sztárját tartották a legesélyesebbnek.

Bár évek óta pletykáltak róla, csak nyár végén lett hivatalos, hogy jön a negyedik Mátrix-film, ráadásul az eredeti rendezőpáros, a Wachowski testvérpár idősebbik felével, Lana Wachowskival, és az eredeti főszereplőkkel. 

Az új filmet Lana  Wachowski  mellett Aleksandar Hemon és David Mitchell írják, utóbbi a Felhőatlaszban már dolgozott a Wachowski testvérekkel, ő írta a regényt, amiből a film készült.   Az operatőr a kétszeres Oscar-díjas John Toll lesz.

A Mátrix 4-en a tervek szerint 2020-ban kezdenek el dolgozni, ami azt jelenti, hogy 2021 nyara előtt semmiképpen nem kerülhet mozikba, de még valószínűbb, hogy még később, 2022-ben lesz a premier. 

(Borítókép: Yahya Abdul-Mateen II. Fotó: Rodin Eckenroth / Getty Images Hungary)

Ne maradjon le semmiről!