A kategóriás fesztiválra hívták a magyar bulifilmet

2019.10.14. 12:01

Észak-Európa egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválja Tallinnban, a németországi Cottbus rangos seregszemléje és a kijevi V4-es Filmnapok is meghívta programjába a FOMO – Megosztod és uralkodsz című legújabb magyar filmet, közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. 

November 15-én kezdődik Észak-Európa nagyszabású, mintegy 250 filmet felvonultató nemzetközi fesztiválja Tallinnban. A Fekete éjszakák címmel megrendezett filmünnep 2014 óta a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A kategóriával minősített 15 fesztivál egyike a nagy presztízsű berlini, cannes-i, locarnói és velencei szemlékkel együtt. 

A tallinni fesztivál szervezői ma bejelentették, hogy magyar film is gazdagítja az idei programot. Hartung Attila FOMO – Megosztod és uralkodsz című első mozifilmjét meghívták a rangos fesztivál „Just Film” című válogatásába.

A FOMO előtte még a november 5-én kezdődő cottbusi fesztivál versenyprogramjában lesz először külföldön látható, majd Kijevben tűzik műsorra a Visegrádi Filmnapokon. 

A filmről kritikánkban azt írtuk: „A FOMO mai fiatalokról szól, és egyáltalán nem mártja cukormázba a mondanivalóját. Ritkán látni ennyire jól megcsinált, életszerű magyar filmet.”

Ne maradjon le semmiről!