Lefújták a Tarantino-film kínai bemutatóját

2019.10.18. 22:05 Módosítva: 2019.10.19. 00:29

Egy héttel a tervezett dátum előtt lefújták a legújabb Quentin Tarantino-film, a Volt egyszer egy... Hollywood kínai premierjét, írja a Hollywood Reporter.

A lap úgy tudja, hogy egyenesen Bruce Lee lánya közbenjárására vonták vissza a Tarantino-film bemutatóját, Shannon Lee ugyanis a premier óta azzal támadja a filmet, hogy édesapját rossz színben, tiszteletlenül tünteti fel.

A filmben Bruce Lee-t egy nagyszájú, de nagy tudású harcművészként ábrázolják, aki kiáll verekedni a Brad Pitt által alakított kaszkadőr ellen, de mielőtt bárki nyertes lehetne a küzdelemben, a verekedést leállítja egy szereplő. Lee karaktere egy másik, rövidebb jelenetben is feltűnik, amikor a Margot Robbie által alakított Sharon Tate-nek tanít harcművészetet egy film kedvéért.

A Hollywood Reporter szerint Shannon Lee egyenesen a kínai filmigazgatóságig ment a panaszaival, és azzal a kéréssel, hogy ne hagyják a filmet így bemutatni Kínában. A lap értesülései szerint a kínai forgalmazó most egy hét alatt próbál összerakatni a rendezővel egy olyan változatot, ami a kínai cenzoroknak is megfelel. (frissítés: A Variety úgy tudja, hogy Tarantinónak esze ágában sincsen átvágni a filmet.)

Nem ez az egyetlen Tarantino-film, amivel ez történik Kínában, 2012-ben revizionista rabszolgatörténete, a Django elszabadul is megkapta a zöld utat, majd magyarázat nélkül, a premier estéjén lekerült a műsorról. Egy hónappal később egy újravágott változat mozikba került, de addigra már elárasztották a piacot a vágatlan, kínai feliratos kalózmásolatok, amik után szinte senki sem volt kíváncsi a csonka mozis változatra.

A Hollywood Reporter szerint a kínai premier segített volna a filmnek elérni a globális 400 millió dolláros bevételt. Most jelenleg 366 millió dollárnál áll a film.

A Volt egyszer egy... Hollywoodról írt kritikánkat itt lehet elolvasni.