A Mission: Impossible és a Transformers sztárjaival forgat Mundruczó Kornél

2019.10.24. 08:52

Két hollywoodi sztár, Vanessa Kirby és Shia LaBeouf lesznek Mundruczó Kornél új filmjének főszereplői, írja a Deadline. A Pieces of a Woman című film forgatókönyvét a rendező állandó alkotótársa, Wéber Kata írta. A történetről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy olyan nő áll a középpontjában, akinek tragikusan végződött az otthonszülése. Miközben gyászol, megpróbálja rendezni a kapcsolatát a férjével és az anyjával, akivel régóta elhidegültek egymástól.

Vanessa Kirbyt a legtöbben a Mission: Impossible: Utóhatásból vagy a Halálos iramban: Hobbs és Shawból ismerhetik. Előbben egy fegyverkereskedő csoport vezetőjét, míg utóbbiban egy brit titkosügynököt alakított, Jason Statham karakterének húgát. Emellett ő volt a nagy sikerű A korona című sorozatban Margit hercegnő. 

Shia LaBeouf játszott az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában, a Transformers-filmekben, a Tőzsdecápák folytatásában, de dolgozott Lars von Trierrel A nimfomániásban és ő volt John McEnroe a Borg/McEnroe-ban. Pár éve sok botránya volt, de az utóbbi egy-két évben ezek elültek körülötte, és inkább a filmekre koncentrált.

Nem ez lesz Mundruczó Kornél első kísérlete, hogy betörjön az amerikai filmgyártásba. Korábban úgy volt, hogy Bradley Cooperrel Deeper címmel készítenek egy, a tenger mélyén játszódó sci-fit, de ebből végül nem lett semmi, mert Cooper inkább a saját rendezés mellett döntött és elkészítette a Csillag születiket Lady Gagával. Ezután arról szóltak a hírek, hogy Inherit the Earth címmel a Föld utolsó élő emberéről, zombikról és robotokról forgatna Amerikában.

Mundruczó Kornél korábban olyan filmeket készített, mint a Fehér isten vagy a Jupiter holdja, előbbivel elnyerte Cannes-ban az Un Certain Regard Awardot is. 

Ne maradjon le semmiről!