Mégsem fognak Star Wars-filmeket csinálni a Trónok harca alkotói

2019.10.29. 08:11

David Benioff és D.B. Weiss, azaz a Trónok harca alkotói mégsem fognak egy komplett Star Wars-trilógiát készíteni, sőt, egy Csillagok háborúja-filmet sem fognak készíteni, mert lemondták a megbízásukat, írja a Deadline.

Benioff és Weiss a tervek szerint három olyan filmeket készítettek volna, amik nem a Skywalker-történetet követik, sőt, a Rian Johnson által készített trilógiához sem lett volna semmi közük. Az első filmnek már a premierdátuma is megvolt: 2022. december 16, majd ezt követte volna minden páros évben egy új film. A tervet 2018 februárjában jelentették be.

A Trónok harca írói a hivatalos közleményük szerint azért mondták le a felkérést, mert ezzel párhuzamosan a Netflixhez is leszerződtek, de "mivel csak adott mennyiségű óra van egy napban", nem tudták volna egyszerre azt a projektet és a Star Wars-filmeket is vinni. Azt még nem tudni pontosan, hogy mi lesz a Netflixen megjelenő sorozatuk, illetve hogy egyáltalán sorozatról van-e szó, vagy filmről.

Kathleen Kennedy, a Star Wars atyaúristene közleményében azt írta, hogy remélik, még találkoznak az úton, és hogy egyszer lesz idejük majd a Star Warsra összpontosítani.

A Skywalker-történetszál kilenc filmjét lezáró Star Wars – Skywalker kora december 19-től látható majd a magyar mozikban, illetve novemberben érkezik az első Star Wars-világában játszódó tévésorozat, a The Mandalorian a Disney saját streamingoldalára.