A legőrültebb videójáték-guru beszállna a filmgyártásba

2019.11.04. 14:58

Hamarosan filmeket is gyárthat a Kojima Productions, a legendás Kodzsima Hideo videójáték-atyaúristen produkciós cége. Az IGN írja, hogy a legújabb játékáról szóló dokumentumfilmben Kodzsima arról beszélt, hogy a cége jövője nem más, mint elkezdeni filmeket gyártani.

Kodzsima óriási név a videójátékok világában, az ő neve alatt megjelenő játékok az iparágon belül pont olyan hatást váltanak ki a rajongókból és szakértőkből, mintha csak egy új Quentin Tarantino-, Wes Anderson- vagy Martin Scorsese-filmről lenne szó. Kodzsima - rengeteg más játék mellett - a Metal Gear Solid-sorozat és a nem éppen hétköznapi személyisége miatt vált mára kultikus alakká, azonban az elmúlt években megromlott a viszonya a Konamival, így kilépett a cégtől, és saját produkciós irodát nyitott. Már ez a cég készítette el a most megjelenő Death Stranding nevű játékot, amiről talán még most sem sikerült megfejteni, hogy pontosan miről szól.

A Death Stranding Kodzsima első önálló játéka a Konami nélkül, és annyira jól jött neki a Sony támogatása, hogy a játékhoz egy csomó híresség adta a hangját, arcát vagy munkát, mint Norman Reedus (Walking Dead), Mads Mikkelsen (Doctor Strange, Hannibal, Zsivány egyes), Guillermo del Toro (Faun labirintusa, Hellboy, Pacific Rim), Nicolas Windig Refn (Neon Demon, Drive) vagy Léa Seydoux (007 Spectre - A Fantom visszatér, A homár, Éjfélkor Párizsban).

Vagyis Kodzsimának nem lesz gondja igazi nagy sztárokat meggyőzni a későbbiekben, de ennél sokkal grandiózusabb tervei vannak. A dokuban arról beszél, hogy a streaming technológiának köszönhetően a filmek, a sorozatok és a videójátékok voltaképpen ugyanazért a figyelemért küzdenek, és ez a verseny új formátumok létrehozására fogja ösztökélni az egész iparágat.

Az biztos, hogy Kodzsima az egyik leginkább filmes fejjel gondolkozó játékgyártó az iparágban, azonban a Metal Gear Solid-filmre valószínűleg még várni kell. 2018 óta pletykálják, hogy a Sonynak nagy tervei vannak a franchise-szal, a Kong: Koponyasziget-et készítő Jordan Vogt-Robertset emlegetik rendezőként és Oscar Isaacet potenciális főszereplőként. Azonban mindenkit meglepne, ha a Sony és Kodzsima közreműködése után nélküle kezdenének bármit a nevével összeforrt franchise-szal. 

Ne maradjon le semmiről!