Kórházba került Catherine Deneuve

2019.11.06. 19:31

Enyhe stroke-ja után egy meg nem nevezett párizsi kórházban ápolják Catherine Deneuve francia színésznőt, írja a Variety a francia sajtóban megjelent hírek kapcsán.

Deneuve családja később az AFP-nek megerősítette a hírt, hogy a 76 éves színésznőnek "nagyon enyhe" iszkémiás (vértelen) stroke-ja volt, ami az összes stroke-ok mintegy 87 százalékát teszi ki.

Catherine Deneuve kórházba kerüléséről a francia Le Parisien írt először szerdán, a lap akkor még úgy tudta, hogy a színésznő állapota súlyos, később azonban Deneuve sajtósa a Variety érdeklődésére elárulta, hogy valójában nincs nagy baj.

"Szerencsére nincsen semmilyen mozgási zavara, csak néhány nap pihenésre van szüksége" – idézi az MTI az ügynök francia lapnak adott későbbi válaszát. Egyéb részleteket nem közöltek a színésznő állapotáról. A Le Parisien információi szerint Deneuve szerdára virradóra lett rosszul.

A nap szépe, a Cherbourgi esernyők, az Indokína és az Iszonyat színésznője egyébként a mai napig aktív: nemrég a velencei filmfesztivál díszvendége volt Az igazság című filmjével, amelyben mások mellett Juliette Binoche és Ethan Hawke is játszik, jelenleg pedig Emmanuelle Bercot francia rendező De son vivant című filmjét forgatta Párizs közelében.

Catherine Deneuve tavaly nagy vihart kavart, amikor a #MeToo-botrány kapcsán kijelentette, hogy a nők a zaklatási ügyek tekintetében átestek a ló túlsó oldalára, szerinte inkább meg kellene hagyni a férfiaknak az ostromlás szabadságát. Kijelentései azonnal kiverték a biztosítékot a feministáknál, akik ezután a nemi erőszak és a pedofília védelmezőjeként hivatkoztak rá is.

Ne maradjon le semmiről!