Dokumentumfilmmel tér vissza a Leaving Neverland alkotója

2019.11.06. 14:12

Új dokumentumfilm készítésére fog össze a BBC, az HBO és a Leaving Neverland rendezője, Dan Reed, írja a Variety.

A Leaving Neverland idén márciusban került az HBO Góra. A film azt boncolgatta, hogy Michael Jackson, a 20. század egyik legnagyobb popsztárja a magánéletében gyerekmolesztáló pedofil lehetett. A rendező, Dan Reed a film miatt kapott hideget-meleget, a Leaving Neverland olyan megosztó lett, hogy Jackson rajongói például pert indítottak miatta, Barbra Streisand énekesnő pedig azt nyilatkozta, szerinte nem is Jackson, hanem a szülők hibája volt az egész.

A Leaving Neverland után az HBO–Dan Reed páros most új vizekre evez, ráadásul beszáll a csapatba a BBC is. Az új dokumentumfilmről, a Superbugról annyit már lehet tudni, hogy az antibiotikumokra fókuszál, és a Kew Media médiaszolgáltató dobja majd a nemzetközi piacra. A játékfilm hosszúságú (több mint 90 perces) film arról fog szólni, hogy

  • hogyan fejlesztette ki az emberiség az antibiotikumot;
  • és most hogyan kell szembenéznie az antibiotikum-rezisztens szuperbaktériumok terjedésével.

Főként a sztori első része miatt a dokumentumfilm doku- és játékfilm hibridjeként nemcsak dokumentumelemeket, hanem előre megírt jeleneteket is tartalmazni fog. Reed szerint a Superbug inkább szórakoztató és lebilincselő film lesz: a dokumentumfilm intimitásával, de a filmezés és számítástechnika adta lehetőségeket felhasználva. 

A Superbug előreláthatólag az Egyesült Királyságban és az USA-ban is 2021-ben jelenik meg.