Elefántember lesz Mundruczó Kornél következő filmjének főszereplője

2019.11.07. 22:31

Mundruczó Kornél az Elefántemberről fog filmet rendezni, írja a Deadline. A lap információi szerint a Straight Up Films és a Phoenix Pictures kérték fel a magyar rendezőt Joseph Carey Merrick történetének a feldolgozására.

Joseph Merrick 1862-ben született Liverpoolban, két éves korától kezdve pedig különös elváltozások fejlődtek ki a testén. A megmagyarázhatatlan jelenség miatt torzult el szinte az egész teste:

feje és végtagjai hatalmasra duzzadtak, a jobb karja pedig emiatt használhatatlanná is vált.

A mostani film alapja egy 70-es évekbeli színdarab lenne, amit nemrég felelevenítettek Bradley Cooper főszereplésével – a hollywoodi sztárt Tony-díjra jelölték a benne nyújtott alakításáért. 1980-ban David Lynch rendezett filmet a történetből John Hurt és Anthony Hopkins főszereplésével, azzal pedig több Oscar-jelölést is bezsebeltek. 

„Szerintünk Kornél tökéletes hang lesz ehhez a rendkívüli projekthez. Szükségünk van a filmjei során alkalmazott szenvedélyre, emberségre és költészetre ehhez a szerelmi történethez” – mondták a Straight Up Films alapítói. „Joseph Merrick története nagyon inspiráló, Kornél friss látásmódja pedig együttérzést, méltóságot és új mozgóképes életet tud majd hozni a történelem egyik legérdekesebb figurájának” – mondta Mike Medavoy, a Phoenix Pictures producere.

Jó ideje vonz már Joseph Merrick karaktere. Tiszteletet fogunk adni ennek a lenyűgöző embernek, akinek a rövid élete tele volt rendkívüli tapasztalatokkal és kihívásokkal. A természetben minden lény virágzik, és ebben a környezetben végre az Elefántember is Joseph Merrickké, a valódi énjévé válhat

– mondta Mundruczó, aki várhatóan 2020 júniusában kezdi majd forgatni a stábbal a filmet.

Nemrég írtunk arról, hogy Mundruczó fogja forgatni a Pieces of a Woman című filmet Vanessa Kirby és Shia LaBeouf főszereplésével, a hírről itt írtunk részletesen