Kíváncsiak voltak a magyarok, milyen volt az a Múlt karácsony

2019.11.11. 14:56

A Filmforgalmazók Egyesületéhez eljuttatott adatok szerint múlt hétvégén a legtöbben a Múlt karácsony című romantikus filmet nézték a magyarok, összesen több mint 35 000 jegy kelt el rá. A második helyen a második világháború egyik döntő ütközetét, a midway-i csatát feldolgozó Midway áll, 20 000-nél kicsit több nézővel. Nemsokára lehet majd olvasni mindkét filmről a kritikánkat.

A Ragyogás című könyv és film folytatását egymásba olvasztó Álom doktor csak a negyedik helyen, 15 512 magyar nézővel nyitott. Az ötödik helyen még tartja magát a Kádár-kori vámpírfilm, a Drakulics elvtárs a 49 061 nézőjével. A Juliette Binoche főszereplésével készült Szerelemre kattintva a nyolcadik, a Terra Willy című francia animációs film pedig a tizedik helyen nyitott a nézettségi listán. Amiben egyébként még mindig ott a Joker a harmadik helyen, összesen 418 ezer nézővel.

Az Egyesült Államokban a Midway győzött 17,5 millió dolláros bevétellel, mögötte pedig az Álom doktor lohol 14,1 millió dollárral. A harmadik helyen a Playing With Fire című tűzoltós vígjáték tanyázik, amit nálunk majd januárban fognak bemutatni.