Dollármilliókat kerestek a McDonald's játékának megbundázásával

2019.12.05. 11:05

Megérkezett az első előzetes a McMillions című HBO dokumentumsorozatról, ami egy, a McDonald's-hoz köthető csalássorozat végére igyekszik járni. A 2001-ben kirobbant botrány lényege, hogy megbundáztak egy promóciós játékot (ilyenek a magyar McDonald's éttermekben nincsenek), így a hat éven át tartó csalássorozatban a bűnszervezet tagjai összesen 24 millió dollárra tettek szert.

A banda feje egy Jerome Jacobson nevű exrendőr volt, aki a McDonald's nyereményjátékait terjesztő cég biztonsági alkalmazottjaként dolgozott. Így nyílt lehetősége arra, hogy megszerezze a játék nyerő elemeit, amivel aztán kiterjedt hálózata tagjai folyamatosan megnyerték a játék legértékesebb díjait. Az évek során ezek között voltak autók, mindenféle egyéb tárgynyeremények, elektronikus eszközök és persze készpénz is. (Egy autót még jótékonysági célokra is felajánlottak a csalók.)

A sztori nem csak a dokumentumfilmesek figyelmét keltette fel. A Netflix, a Warner és a Universal is meg akarta szerezni az ügyet feltáró cikk jogait, de végül a 20th Century Fox lett a győztes. Ők Matt Damon főszereplésével, Ben Affleck rendezésében szerettek volna filmet készíteni a sztoriból, 2018 óta azonban nincs új hír a projektről.

Ne maradjon le semmiről!